Balears sostenibles & Associates

Una visió del que podrien ser i no son le Illes Balears, denunciem el que no hauria de succeir, i donem suport incondicional a les bones pràctiques en tots els camps. Encara que això sigui una pràctica perillosa al nostre país, defenssem la llibertat d'expressió com a única forma de arribar a gaudir de una democràcia plena, sense estar captius dels terroristes econòmics que ofeguen els rebels de la nostra terra. Com deia Ogilvy, la creativitat i genialitat que necessitem, la trobarem molt més facilment entre els rebels, i els inconformistes, que entre la resta.

QUI DECIDEIX EL MODEL TURISTIC?

tomeu | 12 Novembre, 2008 09:50

Malgrat molta gent estigui interesada en dir el contrari, el futur turístic d’aquest país que son les Illes balears, no es decideix a Londres, en la World Travel Market, ni ho decidiran els alemanys a la ITB de Berlin. A manca de demostració de qualsevol altra formació política de les Illes, de intenció de actuar a sobre la realitat turística que tenim, i aquella que els ciutadans diuen que desitgen, només el PSM té la valentía de plantejar el vertader bessó de la qüestió, el model que tenim i el que hauríem de tenir. Bona prova d’això, ja ho és l’aposta per el canvi de model turístic propugnat desde el programa electoral de 2007, amb reclamació de inverssions en Producte per valor de més de 150 Millions de Euros anuals. Inverssions que no hauríen de desviar ni un cèntim dels fons necessaris per fer front en aquest fons.Però aquest és un altra debat, l’important ara, és que aquest cap de setmana, el PSM decidirà què es fa amb el discutidíssim tema de les reconverssions de hotels i apartaments. El tema es planteja de una forma bastant clara, a la ponència política i model econòmic, quin és el tipus de turisme que volem, i l’aposta és clara, aquell d’establiment d’allotjament turístic, en qualsevol de les seves modalitats, i per exclusió, quin és el que no volem? Ben clar també, el depredador de recurssos, el de consum injustificat de territori, el del tot inclòs barroer. Per això, el que es planteja es prohibir qualsevol tipus de canvi d’usos dels establiments turístics allà on el PSM voti, ni més ni menys que en decisió congressual, ja saben, allò que no es poden botar ni els que comanden. I la raó és ben senzilla, no encetar un camí que només condueix a una practica ben comú a les Bosses de tot el mon, aquells que poden ser considerats especuladors del turisme, posin vostés els noms, s’agafarien a aquesta possibilitat i després d’agafar el producte de la venda de les seves inverssions, agafa els diners i corr que feim tard. Algú ho dubta en això? El PSM sera en aquest cas, qui marcara el futur turístic de les Illes, si aquesta esmena s’aprova, primer ens haurem de asseure tots els agents, tant els polítics com els socials i, en una qüestió d’Estat com aquesta, decidir quin és el model que volem, i després d’arribar a un consens, i dic consens, després i només després, podrem decidir quines son les eines a utilitzar per a planificar l’escenari desitjat. Per això, que ningú es dugui a engany, en Turisme, enguany, i amb efectes per als propers trenta anys, qui decideix és el PSM.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb