Balears sostenibles & Associates

Una visiˇ del que podrien ser i no son le Illes Balears, denunciem el que no hauria de succeir, i donem suport incondicional a les bones prÓctiques en tots els camps. Encara que aix˛ sigui una prÓctica perillosa al nostre paÝs, defenssem la llibertat d'expressiˇ com a ˙nica forma de arribar a gaudir de una democrÓcia plena, sense estar captius dels terroristes econ˛mics que ofeguen els rebels de la nostra terra. Com deia Ogilvy, la creativitat i genialitat que necessitem, la trobarem molt mÚs facilment entre els rebels, i els inconformistes, que entre la resta.

LA OPORTUNITAT PERDUDA DE ZAPATERO.

tomeu | 14 Maig, 2010 07:55

El President del Govern de Espanya ha demostrat que no sap estar a l’altura de les circumstàncies.Encara que això li hagués vingut gros a la major part de l’arc parlamentari, i segur, a tot el grup de dretes, no perquè no poguessin veure la oportunitat de alçar-se a les altures dels grans estadistes, més aviat per allò de : “perro no come perro”.El matí següent a la decisió de retallar sous de funcionaris, despesa social, congelació de pensions, etc. Moltes de emissores es despatxaven a gust amb els talls de la pròpia veu de Zapatero repetint una i un altra vegada, això no passarà, noltros no ho farem, i tot un seguit de paraules que ara, desgraciadament per tots, s’ha de menjar amb patates.La gran oportunitat era i és clara, tant Europa com els EUA han forçat pràcticament al Govern espanyol a dur a terme aquestes mesures, i molt probablement un retall de despesa –dèficit – fos necessari, però evidentment, també era una passa no només difícil, és més aviat angoixant per una part dels més febles en aquesta conjuntura.Per això, Zapatero s’hauria d’haver alçat a sobre les seves pròpies limitacions  i hauria de haver llançat un pols a totes aquestes potències econòmiques, la contrapartida hauria de haver estat clara, que tant Europa com els EUA haguessin dut davant els tribunals tots els causants de la crisi financera internacional, inclosos els responsables polítics de la Administració Americana. Tots els Merryl Lynch, Standard & Poors, Banca, Agències de qualificació, internacionals, integrants de les bosses de valors, auditors, tots els involucrats en aquesta teranyina de complicitats que han portat una de les pitjors recessions econòmiques d’ençà l’any 1929 al mon desenvolupat.A tots aquests que encara avui en dia viuen a cos de rei, amb els beneficis obtinguts amb la desgràcia de milions d’altres, així hagués demostrat en Zapatero el seu veritable tarannà, així hagués deixat de ser el Bambi que tothom li deia, així, haguessin aflorat molts dels Milions que s’han perdut pel camí.I els altres, amb tot el rigor que representa haver de estrènyer encara més, en època tan crítica, la consciència els hauria permès entendre que, una vegada engarjolats els responsables, era l’hora de solucionar els problemes, però amb els lladres encara als llocs de decisió, i bevent xampany francès? NO, i mil vegades NO!Tomeu Amengual i Ventolrà                        MDPT  UIB                   MTA UIB             MBA UIB

MODIFICACIONS DE LA LLEI GENERAL TURISTICA.

tomeu | 12 Maig, 2010 06:49

He pogut llegir avui al diari que estan preparant una modificació de la Llei General Turística per a facilitar la recuperació de la demanda.Ja se que en turisme és com en futbol, i tothom és seleccionador nacional, tothom sap com s’arreglen aquestes coses, tothom en sap més que els altres, però avui, apart de fer valer els galons que em donen els títols acadèmics i els anys de trinxera, si trinxera, no com alguns que es pensen que darrera una taula es perceben igual els fluxos i moviments conductuals de la Gent,  també aprofitaré per demostrar el perquè no es poden deixar els temes en mans de polítics de carrera, que poc o res es juguen canviant les regles de joc del món de allò que és privat. Quan en altres articles defens de forma aferrissada que els gestors públics han de ser persones formades en la matèria que han de gestionar, és ben clar que ho faig per raons òbvies, no crec que el turisme ho hagin gestionat persones que sabessin el que significava realment i les implicacions que tenia el que estaven fent. I referent a l’hipotètic control a sobre dites implicacions dut a terme per els funcionaris, recomano als defensors de aquesta tesi, que vagin a veure la capacitació tècnica de dits funcionaris, o la seva formació específica en estratègia o marketing, o en altres àrees del coneixement que els fes ni que fos albirar una mica les conseqüències d’allò que fan o volen fer, o recomanen fer.El panorama és desolador, i a més, ni tan sols els importa, alguns d’ells han pogut rebre en el passat prebendes, com ara viatges, o d’altres coses menys festives però igualment perseguides.Que volen incrementar la categoria dels hotels sense fer més grans les habitacions? Típica idea de algun indocumentat, o que les habitacions ja eren enormes. Que volen permetre canvis de categoria? De Apartament a Hotel Ap.? No és aquesta la tendència que jo veig a l’empresariat, els sindicats hauran de vigilar de prop. Els de sempre volen fer el de sempre que és fer el que ells vulguin i els polítics els han de permetre. Els del PP ja sabem que son els que fan capades i es trenquen la columna per servilisme, ara veurem què faran aquests.              Salut i sort.           Tomeu Amengual i Ventolrà               MDPT UIB           MTA UIB             MBA UIB                      Guia Turístic de la CAIB. 

LA INFORMACIË TURISTICA ALS DIARIS.

tomeu | 10 Maig, 2010 06:54

Una notícia llegida a un dels mitjans de comunicació de les Illes – diàriament llegeix els quatre de més tirada – em va semblar bastant interessant, es tractava de la imputació dels redactors de informació turística dels diaris de més tirada de les Illes.Segons sembla, dita imputació seria per haver rebut diners de l’Administració durant molts d’anys, per conceptes que, si acaben en imputació, no deuen estar molt clars.Bé, tinc que dir que sense voler mal a ningú, qui l’hagi fet que la pagui, però jo em demano, al cap i a la fi, quin és el grau de llibertat que tenen els distints periodistes per a marcar una línia o una de ben distinta a les seves informacions? En tot cas, si que he expressat en distintes ocasions, durant molts d’anys la meva estupefacció quan veia com la realitat es veia esbiaixada de forma quasi grotesca a aquests dos diaris, em refereixo a la realitat turística d’aquestes Illes.Però també m’assalta un dubte, aquests pagaments també es varen fer durant l’etapa del Pacte de Progrés? S’han fet en el transcurs d’aquesta legislatura? Per ordre de qui es feien i en concepte de què?Si es demostren aquests suposats il·lícits? Es condemnarà igualment al suposat corruptor – distints consellers o els seus barrufets ?Però el mal ja està fet, em refereixo al mal que fa la intoxicació i la desinformació, durant anys s’ha mantingut a la població de les Illes, enganyada fent-los creure que tot anava bé- excepte l’etapa del Pacte de Progrés- que estàvem en bones mans, per cert moltes de les quals han anat emmanillades darrerament, i les que hi aniran encara, el mal era i és, amagar la realitat perquè una societat pugui decidir, en pau i concòrdia el que desitja fer en qualsevol àmbit.En tot cas, i després de rebre informacions que no es poden publicar a sobre el perquè de algunes coses, que ja sospitava, però que ara estan confirmades, tinc que agrair públicament als dos redactors, que mai hagin utilitzat les seves columnes per atacar-me personalment, ja que, vist lo vist, sembla que insinuacions i/o ordres en altres àmbits han estat donades i seguides per part de algunes persones amb molta menys capacitat personal i nul·la autoritat moral.Que els fiscals i jutges aclareixin això i després podrem posar cara i ulls als Goebbels de les Illes Balears.                           Tomeu Amengual i VentolràMDPT UIB           MTA UIB             MBA UIB            

ALS PARES DĺALUMNES DEL CONSERVATORI.

tomeu | 03 Maig, 2010 10:58

Com sia que els funcionaris no en tenen cap culpa de les mancances dels polítics, vagi per davant que aquesta informació és per aclarir la desinformació que algun Director General li va donar als pares dels alumnes del Conservatori de Música i Dansa de Palma.Quan es va dir que aquests alumnes serien acceptats als centres més propers físicament al Conservatori, es va fer una asseveració que després no s’ha vist reflectida en les normes que els funcionaris de dits centres han de seguir.Concretament, en un apartat, l’únic que fa menció als mateixos, diu que, aquests alumnes tindran preferència a sobre d’altres, en cas que quedin places sense cobrir als centres.Per tant, el procés és exactament el mateix que per tots els demés i, si una vegada aplicats tots els barems, queden places lliures als centres de referència, alguns dels quals ja tenen fins i tot alumnes de barris llunyans de Palma, llavors i només llavors, seran tinguts en compta per a poder ser admesos.Ara que ja és clar, vagin amb la conciència tranquil·la a reclamar el que les paraules varen dir, però la normativa emesa va desautoritzar. Tomeu Amengual.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb