Balears sostenibles & Associates

Una visiˇ del que podrien ser i no son le Illes Balears, denunciem el que no hauria de succeir, i donem suport incondicional a les bones prÓctiques en tots els camps. Encara que aix˛ sigui una prÓctica perillosa al nostre paÝs, defenssem la llibertat d'expressiˇ com a ˙nica forma de arribar a gaudir de una democrÓcia plena, sense estar captius dels terroristes econ˛mics que ofeguen els rebels de la nostra terra. Com deia Ogilvy, la creativitat i genialitat que necessitem, la trobarem molt mÚs facilment entre els rebels, i els inconformistes, que entre la resta.

EL MALLORCA NO OMPLE LĺESTADI.

tomeu | 29 Novembre, 2010 15:27

I això que es troba a llocs UEFA i amb al·lots de la cantera a l’equip, què deu succeir? Idò moltes de coses, però no seré jo el que les desveli aquí i ara, per això hi ha els professionals de la casa, que cobren molt més que jo.Però si que els donaré una idea, ja que la posada en marxa d’aquesta beneficiaria a tota la societat balear, al futbol base de les Illes, i no exclusivament a l’entitat bermellona. I aquesta és el suport incondicional del Mallorca S.A.D. AL CTF – Centre de tecnificació de futbol de les Illes Balears – per moltes de raons, la primera és que el Mallorca no pot pretendre ser qui fa i desfà amb les possibilitats dels joves d’aquestes Illes, no pot pretendre abusar de la seva posició de predominància a l’esport rei a les Illes, per a impulsar o rebentar les possibilitats dels nostres joves, però per damunt de tot, perquè si vol de veritat, com no es cansen de pregonar, fer una vertadera aposta per al futbol base, no convé que les coses segueixin com fins ara, on l’exigència, i el desenvolupament, en lloc dels resultats, no sempre iguals com tothom sap, no son el que prima en l’esport base.El CTF és una exigència si volem que les Illes siguin el viver de esportistes d’èxit que tots volem, tenim la matèria, tenim els coneixements, tenim l’oportunitat, el que no hem sabut fer fins ara és assumir la responsabilitat, quan en Llorenç Serra Ferrer va ser el meu entrenador, als vells temps de La Salle, ja va conèixer prou bé el futbol base, a Sa Pobla ben bé el mateix, ara em voldrà fer creure que no hi ha gaires diferències amb els exemples de La Massia, o d’altres escoles dels grans de Primera Divisió?Si el Mallorca no pot, i no pot, per raons econòmiques, el que no ha de fer es defugir la seva responsabilitat, i ha de donar les passes necessàries per a aconseguir ser el suport tècnic de una infrastructura per a tots els equips de les Illes d’on, el Mallorca, però no només el Mallorca pot treure molt bons resultats. En tots els sentits.Aquesta va de franc, si en volen més, o que les facin els que cobren o ja saben, pagant seràs feliç.                            Tomeu AmengualMDPT UIB                    MBA MARKETING UIB

SIMILITUDS ELECTORALS.

tomeu | 29 Novembre, 2010 10:26

La primera dada que podem contrastar és la semblança entre el preu pagat per ERC ahir mateix i el que va pagar el PSM el 2003. Amb una diferència, el PSOE a les Illes no va davallar, i a Catalunya si ho ha fet, però menys que ERC, s’ho han de fer mirar això.Per un altre costat, les magnituds de caire general, no canvien gaire d’un costat a s’altra de la mar, la crisi és igual per a tots, i per molt que els mitjans de comunicació la intentin esvair de la realitat, els caps de família d’aquesta terra, la viuen, l’ensumen, la pateixen cada dia, i la resposta de qui governa és?I quan dic qui governa, em refereixo a Madrid i a les Illes, ambdós llocs cadascun de la seva capacitat d’actuació, han de saber fer passes per solucionar problemes.Que si el PP és capaç de canviar aquesta tendència? Ni de lluny, el PP està ara mateix immers a una guerra interna per saber qui son els elegits per no patir la crisi dels propers quatre anys, perquè de governar, no està gens clar això a hores d’ara, pe molt que es vulguin reunir amb en Melia, ja que en Melia no és l’Artur Mas, ni el PP es pot presentar amb les mans netes, i el que et rondaré morena.Saben quina és la pena, que el partit que té la clau per resoldre de forma digna aquestes eleccions, no es creu capaç de fer-ho, la pobresa de mires dels seus dirigents – els meus – fa que no vegin més enllà de les cucales que s’han o els han posat.El PSM encara té temps de reacció, no depèn de ningú més que d’ells mateixos, però necessita coratge, i en això no els veig gaire sobrats, totes les enquestes prediuen cap a on van les grans magnituds econòmiques, els fets desgraciadament son tossuts, i la inacció no ha estat mai una bona estratègia per canviar un país, molt manco a un lloc com les Balears, amb arrels de senyors, amos i missatges tan enfortides i podrides, cal arrabassar els servents dels poderosos de les llistes, i cal fer feina amb la credibilitat del partit i els seus dirigents, per altra banda, tan fàcil de tomar que esgarrifa només de pensar-ho.                          Tomeu Amengual.                             MDPT UIB

EL PA AMB TOMACA DE MONTILLA.

tomeu | 25 Novembre, 2010 08:12

La notícia de la que parlem avui, és una que té més profunditat i recorregut del que podria semblar, primer de tot perquè algú dona una passa, encara que tímida, en la direcció adequada, i quan ja no serveix de res, tanmateix, ni la mesura té entitat ni recorregut suficient com per marcar un canvi de tendència, ni això taparà les vergonyes que s’hagin pogut produir als darrers tres anys i mig.Però si que ho és la direcció adequada, i dic això, perquè com a Grup de Turisme del PSM, curiosament sense tenir cap vincle amb ningú de ERC del mateix, vàrem instar al nostre Grup Parlamentari i a l’Executiva del PSM, a introduir a la nova regulació de classificació hotelera, aspectes que fossin considerats com a part de la Sostenibilitat del país.Primer aspecte a introduir, que tots els hotels de 3 estrelles o més, haguessin de oferir als seus bufets, mínims tres pics a la setmana, productes propis de la nostra terra, elaborats aquí, això seria un impuls brutal al sector agroalimentari de les Balears. Els mateixos que ens conserven el paisatge que els hotelers i les agències de viatges rendibilitzen.Segon aspecte a tenir en compte, no pot ser que la formació especialitzada no tingui cap tipus de reconeixement ni protecció, per la qual cosa, i de la mateixa forma, una escala de valors, de l’hotel de dues estrelles fins al de cinc, on cada establiment hagi de comptar amb una sèrie de professionals formats dins els distints nivells de la formació en turisme, formant part del seus quadres de direcció, ja sia general o departamental.Aquesta és la proposta que el Grup de Turisme ha fet al PSM, i que el PSM deu haver fet al PSOE, què en sortirà? Segons el que surti, que algú d’aquests faci discurs després de protecció dels productes d ela terra, a mi al manco em resultaria risible. I els diria mentiders a la cara, jo soc així, no em sap greu caure antipàtic als que, poguent canviar les coses, son covards i/o mentiders.Això es diu Sostenibilitat, en això se li diu, promocionar la formació, la resta son paraules buides de contingut quan no ximples mentides de ximples funcionaris.                                  Tomeu Amengual           MDPT UIB Postgrau Oficial              MTA UIB   Màster Turisme Sostenible                 MBA UIB   Màster Marketing Turístic                  TÍTOL SUPERIOR EN TURISME UIB              TEAT EOT MADRID            

A sobre el BLOC. Article de 30.05.2006.

tomeu | 23 Novembre, 2010 13:14

Vet aquí el que ha succeït. No si, tenir memòria sempre és bò.

 

Aquest no és un article sorgit de la contemplació visceral d’un fet, és la constatació de tot un seguit de coses, que desde fa temps em preocupen i molt, donat que la res publica, fa i desfa amb les nostres condicions de vida, i canvia radicalment l’entorn en el qual vivim, l’herència dels nostres fills.

En l’entorn dels partits polítics hem pogut veure fa ben poc, com minúscules diferències percentuals, canvien radicalment els supòsits en els quals estan basats aquests partits, el cas dels Verds, o més recentment el cas del PSM, en el primer cas, un vot, en el segon cas un 53% .Però aixi i tot, el greu és que aquesta diferència serveix per anihilar allò que fins a les hores era punt de convergència de tots, la defenssa d’un pais, o dels valors d’un pais, ja sian naturals, patrimonials,lingüistics,etc.No estic del tot segur que això sigui democràcia, al manco no és la democràcia que jo espero poder transmetre als meus. La desaparició del moviment Verd per una banda, i la del projecte de país del PSM per l’altra,  -ja poden dir el que vulguin els defenssors del Bloc- posa en greu perill la pervivència d’uns valors que tothom sap que no pertanyen ni a l’òrbita del PSOE, ni tampoc la del PP.Veus autoritzades amenaçaven del perill de caure a l’extra-parlamentarisme com a PSM, bé, ja  no ho sabrem en això, o si, potser que ara que ja no hi ha els dos candidats, sigui impossible fer el nomenat Bloc, per les raons que siguin. I llavors què? Anirà en Barceló a demanar als candidats que reprenguin la seva tasca? O potser l’apparatchik posara altres candidats?

S’admeten messions.

AN└LISI DE LA SITUACIË CREADA A PLATJA DE PALMA.

tomeu | 21 Novembre, 2010 19:50

Quan he acabat de llegir s’article que a dues pagines surt al Diari de Mallorca d’avui, he cregut que havia d’escriure unes breus línies per dir el que en penso de tot aquest embull que els partits polítics i els hotelers han muntat amb la Platja de Palma, sense oblidar el nefast comentari del nefast Gómez Navarro, em penso que si no ha demanat disculpes ja, proposaré al meu partit que a Palma, el declarin persona “non grata” si no es retracta però immediatament, en tot cas, la merda deu ser on viu ell, que mentre era cosa al Govern de l’Estat, ben bé que li anaven els milions que, històricament els ha reportat cada any, si, cada any, la Platja de Palma.Primer de tot, dir que si fos per mi, na Nàjera no ha de dimitir, potser jo cregui que el perfil de determinats llocs no ha de ser polític, ha de ser molt més tècnic, però com que la resta del Món pensa el contrari, dec ser jo l’errat, dit això, no crec que les errades d’aquest Pla siguin ni molt manco, exclusivament de na Nàjera.Aquí hi ha hagut de tot, doble joc dels hotelers, que fan la seva, sabent que tenen els partits polítics entregats, doble discurs dels partits polítics, que acorden una cosa en privat, i no han passat dues hores i ja s’estan pegant ganivetades fent el contrari del que havien pactat, en fi, que son el que es diu en castellà, uns i altres, “la alegría de la huerta”.Però a mi, el que m’importa és la actitud del meu partit, el PSM, i he de dir que no la comparteix, però l’entenc, anem per pams, ja en l’etapa del primer PdP, amb el tema de l’ecotaxa, el Grup de Turisme del PSM els va dir fort i clar, de cap manera si no és en els Ports i Aeroports, fins i tot, el Secretari Gen d’aleshores va defensar aquesta opció com la millor si no la única possible al parlament Europeu, però a s’hora de la veritat vàrem transigir, tots coneixem el resultat, i si no vaig errat, ni tan sols s’han cobrat tots els diners recaptats per l’impost.Amb el tema de la Platja de Palma ha passat quelcom semblant, i això que el Portaveu al Parlament va fer una advertència al respecte, l’aprovació inicial no suposa un xec en blanc, haurem de mesurar les distintes parts del Pla. Idò ja ho veieu, ni per aquestes, però la notícia als mitjans de comunicació era: “Tots els partits signen l’acord”.Quan els membres del Grup de Turisme proposen alguna cosa, els poden o no fer cas, però si cada vegada la claven, i després s’han pres decisions errades una i un altre pic, potser no son els dits membres els que estan fallant. Potser son els que prenen les decisions al respecte.   En tot cas, si que entenc perfectament la por cerval que tenen els diputats i Consellers a ser els del NO constant, a l’hora que formen part de òrgans col·legiats, que no necessàriament vol dir democràtics.I a sobre tot això, li podeu afegir el tractament històric que la premsa dona a les preses de postura del PSM, amb titulars esbiaixats, quan no mentides descarades, intentant fer creure a la Gent que el nostre és un partit poc menys que de talibans.No ho és fàcil, militar a un partit com el PSM, així com ho és i molt, fer-ho al PP o a UM, però aquesta no és la meva guerra, tal com em deia no fa molt, dos dies exactament, un amic de fa molts d’anys davant un fet que vàrem presenciar estant junts, i que, com és costum en jo – què hi farem – vaig intentar fer de mediador i resoldre, quan el fet va acabar i una de les dues parts va partir mastegant fesols, el meu amic em va dir: Tomeu, acabem de ser testimonis d’un resum accelerat de la teva vida, avises del mal, intentes resoldre’l, ajudes als que estan a punt de patir-lo i el dolent de la pel·lícula encara et fan a tu. Mirin, no anava gens errat, i els Guies de les Illes Balears en son una bona prova d’això, ara ja només esperen saber el dia i hora de l’enterrament.Però el que de veres em preocupa i molt, és que el PSM comença a semblar-se massa als Guies, i negant les evidències no s’aconsegueix resoldre els problemes, només s’agreugen.I aquestes Illes no podrien suportar un Parlament sense el PSM, i sobre tot, no s’ho mereixen. Tomeu Amengual i VentolràMDPT UIBMBA Mktg. UIBMTA Sostenibilitat Turisme UIBGuia Turístic CAIB.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb