Balears sostenibles & Associates

Una visió del que podrien ser i no son le Illes Balears, denunciem el que no hauria de succeir, i donem suport incondicional a les bones pràctiques en tots els camps. Encara que això sigui una pràctica perillosa al nostre país, defenssem la llibertat d'expressió com a única forma de arribar a gaudir de una democràcia plena, sense estar captius dels terroristes econòmics que ofeguen els rebels de la nostra terra. Com deia Ogilvy, la creativitat i genialitat que necessitem, la trobarem molt més facilment entre els rebels, i els inconformistes, que entre la resta.

LA FP I EL GOVERN SOCIALISTA

tomeu | 09 Setembre, 2009 18:06

Als darrers anys, i malgrat les contínues advertències del sistema educatiu espanyol, que en les seves avaluacions externes, evidencia una degradació continua, i un marge negatiu cada vegada més ampli amb les dels països de la UE, els successius Governs de l’Estat espanyol, d’un i altre color polític, s’han entestat en devaluar encara més la formació dels estudiants de l’Estat mitjançant la davallada dels requisits acadèmics i professionals dels professionals. El darrer exemple el tenim amb la professió de Guia Turístic, i tot s’ha de dir, amb la col•laboració d’alguns elements de la pròpia professió, que m’abstindré de valorar, ja que ells –i elles- ja ho han fet “per se”. El requisit mínim fins fa uns pocs anys era el de Diplomat universitari, després, uns representants polítics de poca vàlua personal, i menys coneixements de l’activitat turística, varen davallar el requisit fins a una FPIII que mai no es va desenvolupar, ja que era molt exigent, però menys que la carrera universitària. Com que això no bastava, el Govern de la CAIB, va intentar davallar encara més el requisit fins a una FPII que s’havia inventat per formar a administratius de les oficines de informació turística de l’Estat, el TSJB els va tombar aquesta pocavergonyada i, a dia d’avui, encara només els Diplomats poden accedir a les proves de Guia Turístic en aquesta terra nostrada. Mentre tant, el Govern de l’Estat promulga un RD que diu que els de aquesta FPII, poden exercir com a Guia Turístic a tot el territori de l’Estat, anem per pams, les competències en Ordenació Turística no son de les CCAA? La concessió de les Habilitacions no es competència de les CCAA? Idò em sembla que s’han columpiat els arquitectes de la cosa, ja que qualsevol Govern mínimament digne, primer esbrinarà fins a quin punt pot el Govern espanyol trepitjar les seves competències, i després actuarà en conseqüència. En realitat, no acaba així la cosa, aquest RD diu que podran ser guies, però no diu cap RD ni res que se li sembli, que els Ajuntaments, Consells o qui sigui, haurà de contractar per aquestes Of. De Informació Turística, els que tinguin aquesta formació o siguin Guies Turístics, poden contractar si volen a qualsevol, els idiomes no serien un requisit, serien un mèrit, i això si ho posen a les bases, que si no, ni això. Tindran barra? I mentre tant, el Col•legi de Guies d’aquesta CAIB què fa? Callar, com sempre, no fos cosa que aconseguissin guanyar de una vegada la dignitat que es mereix aquesta professió. Tomeu Amengual i Ventolrà MDPT Planificació i Direcció Turisme Guia Turístic.

Comentaris

FORMACIÓ GUIES TURÍSTICS

JOAN ANTONI | 10/09/2009, 05:57

ESTIC TOTALMENT D'ACORD AMB TÚ TOMEU. JO SÓC UN COL·LEGIAT DIPLOMAT IME PAREIX VERGONYÓS QUE PUGUIN ÉSSER GUIES TURÍSTICS AMB UNA FORMACIÓ NOMÉS DE FPIII.
COM A MÍNIM DIPLOMAT UNIVERSITARI.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb